Назад

GSM комуникатор -More power, less money! (GSM Emb v1.0)Кратко описание:
СПРЯН ОТ ПРОИЗВОДСТВО ( 6 февруари 2015). ЗА АКТУАЛНИЯ МОДЕЛ ВИЖТЕ ТУК. Новият GSM комуникатор на ЕТА СИС Emb обединява в себе си възможностите на всички модели GSM дайлери с вграден модем, които сме произвеждали до момента. Как ще работи; какво ще следи; как ще се управлява; кого, кога и по какъв начин ще оповесетява; какво и как ще управлява - решавате Вие!
GSM комуникаторът е съвместим с всички алармени системи. Ако му осигурите подходящо захранване, можете да го използвате и като самостоятелна аларма (схемата на свързване като самостоятелна система за известяване ще намерите в края на файл 'Инсталиране') и като устройство за управление и/или наблюдение на различни уреди и машини (схемата за свързване на релета също е в края на файл 'Инсталиране'). Програмирането на всички параметри и функции на GSM дайлер Emb става от номера, записан на първо място в СИМ картата, поставена в него. Процесът на програмиране е лесен и бърз: обаждате се на комуникатора от този тел. номер, въвеждате необходимите Ви DTMF команди (простичко казано – цифри и символи) от клавиатурата на GSM апарата си, искате статус и получавате sms с пълния статус и програмираните параметри. И всичко това – на цена с 20% по-ниска от досегашната ни цена!
Може да се поръча във вариант с дълга антена (3м кабел) за обекти със слаб обхват на GSM операторите. Дълга антена с усилване 2 децибела оскъпява комуникатора с 2 лв, а дълга антена 3 децибела – с 3 лв.
От 12 ноември 2012г се спират от производство и продажба всички останали модели GSM дайлери с вграден модем.

НОВО от юли 2013г:
GSM дайлерът вече е с нов симкардхолдер - тип 'push-push', който позволява вадене/поставяне на сим-картата без да се демонтира дайлера и да се отваря капака му.

Друга промяна - ако сработилата алармена система бъде изключена в рамките на около една минута след сработването й (т.е. докато дайлерът все още набира първия записан в сим-картата номер), комуникаторът ще преустанови звъненето и няма да звъни на следващите номера. Идеята е ако потребителят случайно 'изпусне' алармата и тя свирне, да не вдига под тревога цялата рода ;). Тази промяна е в сила за моделите с версия 12 и нагоре (на стикера, залепен от външна страна на гърба на устройството са изписани символите v0t12)

Нова версия (v0t14) с промяна в софтуера от октомври 2013: промяната е в начина на следене на състоянието на мрежовото захранване и на акумулатора. Можете например да получавате само SMS-и за слаб/възстановен акумулатор, без да получавате есемеси при спиране/идване на тока.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗА ДОСТЪП ДО ФАЙЛОВЕТЕ С РЪКОВОДСТВАТА И СХЕМИТЕ ЗА СВЪРЗВАНЕ, КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ ИМЕТО ИЛИ СНИМКАТА НА ПРОДУКТА!

Технически параметри:
Брой телефонни номера: до 9 бр.

Брой зони: 5 свободно програмируеми
Типове зони: 7 типа

Управление на зоните: чрез подаване или отпадане на „+12V” или чрез подаване или отпадане на „-” , програмира се

Възможност за разделяне на зоните на две групи: да, програмира се

Брой цикли на избиране: от 1 до 9, програмира се

Брой управляеми изходи: 2бр тип отворен колектор 400mA/ max peak 500mA, които комутират „маса” (схемата за свързване на релета към изходите е в края на файл "Инсталиране")

Режими на работа на управляемите изходи: тригерен (STEADY) или импулсен (Pulsed) режим; програмира се

Права за управление на изходите: номерата, въведени от 1-ва до 4-та позиция в СИМ картата

Проверка статуса на изходите: да; Комбинацията ##, подадена от номера от 1-ва до 4-та позиция в СИМ картата, им връща SMS със състоянието на изходите

Захранващо напрежение: DC 12V/250mA.ВНИМАНИЕ: Ако искате да захраните комуникатора с 24V, го упоменете в поръчката

GSM модулът се захранва от AUX на алармената централа, а не директно от акумулатора!

Консумация в режим на готовност: 15mA,
Консумация при изпращане на SMS: 80mA
Консумация при позвъняване: 120mA

Следене на захранващото напрежение: по желание; програмира се

Тестови sms-и: по желание; програмира се

Вход за микрофон: да
Изход за слушалки: да
(схема за свързване на микрофон и слушали ще намерите в раздела Често задавани въпроси

„HELP” меню: да; Комбинацията **, подадена от номера на 1-ва позиция в СИМ картата, му връща SMS с формата на командите

Статус на системата и настройките: да; Комбинацията ## , подадена от номера на 1-ва позиция в СИМ картата, му връща SMS с пълния статус на модула и програмираните параметри. В края на SMS-a има информация за силата на GSM сигнала - според нейната стойност можете да прецените имате ли нужда от допълнителна антена или вградената е достатъчна.

Размери в мм: 57.5 х 91.3 х 20

Посочените по-долу цени се отнасят за модификация на GSM Emb комуникатора с вградена (изпълнена на платката) антена. Можете да го поръчате и с антена - разполагаме с 3 вида антени; оскъпяването е с няколко лева.

Цена клиенти (лв. без ДДС): 82.50

Инсталиране                              Работа