Назад

GSM комуникатор - с повече функции и още по-лесен за монтаж и програмиране! (GSM Emb v1.17)Кратко описание:
GSM комуникаторът на ЕТА СИС Emb v1.17 има всички възможности на досегашните ни разработки. Всички, които познават предишните версии (от v1.0 до v1.15), могат да се запознаят с основните различия между тях и версия v1.17 тук.
GSM комуникаторът Emb 1.17 е съвместим с всички алармени системи. Ако му осигурите подходящо захранване, можете да го използвате и като самостоятелна аларма (схемата на свързване като самостоятелна система за известяване можете да изтеглите оттук) и като устройство за управление и/или наблюдение на различни уреди и машини (схемата за свързване на релета можете да изтеглите оттук). Програмирането на всички параметри и функции на GSM дайлер Emb става от номера, записани с име 0 или 1 в СИМ картата, поставена в него. Програмирането може да стане по 2 начина: 1. Обаждате се на комуникатора от някой от тези тел. номера, въвеждате необходимите Ви DTMF команди (простичко казано – цифри и символи) от клавиатурата на GSM апарата си, искате статус и получавате sms с пълния статус и програмираните параметри.2. Изпращате SMS с простички команди от номер с име 0 или 1.
Може да се поръча във вариант с дълга антена (3м кабел) за обекти със слаб обхват на GSM операторите. Дълга антена с усилване 2 децибела оскъпява комуникатора с 2 лв, а дълга антена 3,5 децибела – с 4 лв.


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗА ДОСТЪП ДО ФАЙЛОВЕТЕ С РЪКОВОДСТВАТА И СХЕМИТЕ ЗА СВЪРЗВАНЕ, КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ ИМЕТО ИЛИ СНИМКАТА НА ПРОДУКТА!


Технически параметри:
При въвеждането на телефонните номера в СИМ-а задължително се слага име във вид на една цифра от 0 до 9. Мястото, на което е записан номерът в SIM картата вече не е от значение – трябва само да е сред първите 20 записа в СИМ-а, а правата му зависят само от името, което е получил

Брой телефонни номера за оповестяване: до 9 бр.

'Инсталаторски' номер: 1 (той е с име 0. Има всички права за програмиране, но не се оповестява)

Въвеждане/промяна на телефонните номера в SIM-а: по 2 начина (освен чрез GSM апарат, вече може да става и с SMS, изпратен от номера с име 0 или 1)

Нова команда #1 за проверка на записаните в СИМ-а телефонни номера от номера с име 0 или 1

Брой зони: 5 свободно програмируеми
Типове зони: 8 типа

Управление на зоните: чрез подаване или отпадане на „+12V” или чрез подаване или отпадане на „-” , програмира се (При първоначално включване след ресет, GSM комуникаторът 'прочита' и 'запомня' състоянието на зоните)

Възможност за въвеждане на собствен текст за SMS (става с изпращане на SMS от номер с име 0 или 1). Версия 18 вече има възможност за въвеждане на три есемеса със собствен текст.

Възможност за разделяне на зоните на две групи: да, програмира се

Брой цикли на избиране: от 1 до 9, програмира се

Допълнителна функция, която дава възможност за избор дали цикълът на прозвъняване да бъде прекратен, когато някой от номерата 'вдигне'.

Допълнителна функция – дава възможност за избор дали да спира набирането при изпусната аларма, ако алармения сигнал се възстанови до 40 секунди след сработване.

Брой управляеми изходи: 2бр тип отворен колектор 400mA/ max peak 500mA, които комутират „маса” (схемата за свързване на релета към изходите можете да изтеглите тук)

Режими на работа на управляемите изходи: тригерен (STEADY) или импулсен (Pulsed) режим; програмира се

Права за управление на изходите: с позвъняване от номерата с имена от 0 до 4 и/или с SMS от номера 0 и 1

Проверка статуса на изходите: да; Комбинацията ##, подадена от номера от 0 до 4, им връща SMS със състоянието на изходите

Захранващо напрежение: DC 12V/250mA.ВНИМАНИЕ: Ако искате да захраните комуникатора с 24V, го упоменете в поръчката

GSM модулът се захранва от AUX на алармената централа, а не директно от акумулатора! Частен случай: при SP55 и SP65 захранвайте от сериал порта! Поръчайте (безплатно) кабелче с накрайник за този порт!

Консумация в режим на готовност: 20mA,
Консумация при изпращане на SMS: 80mA
Консумация при позвъняване: 120mA

Следене на захранващото напрежение: по желание; програмира се. Фабричната настройка следи само състоянието на акумулатора.

Тестови sms-и: по желание; програмира се

Вход за микрофон: да
Изход за слушалки: да
(схема за свързване на микрофон и слушали ще намерите в раздела Често задавани въпроси

„HELP” меню: да; Комбинацията **, подадена от номер 0 или 1, му връща SMS с формата на командите

Статус на системата и настройките: да; Комбинацията ## , подадена от номер 0 или 1, му връща SMS с пълния статус на модула и програмираните параметри. В края на SMS-a има информация за силата на GSM сигнала - според нейната стойност можете да прецените имате ли нужда от допълнителна антена или вградената е достатъчна.

Размери в мм: 57.5 х 91.3 х 20

Цена клиенти (лв. без ДДС): 82.50

Инсталиране                              Работа